Over Vera Gulickx

Het is wat het is…

‘Hi, hoe is het?’

‘Goed, de muren komen een beetje op me af, maar goed! En met jou?’

‘Same, same… Gekke week gehad. Ik probeer de kinderen te vermaken en ervoor te zorgen dat ze hun werk van school maken. En daarnaast nog werken, maar dat is toch lastig met 2 bengels aan tafel.’

‘Oh ja, snap ik! Heb je een schema?’

‘Ja, ik zag zoiets op Facebook. Daar staan veel tips op…’

‘En hebben ze wel genoeg werk van school gekregen? Bij ons maken ze tekeningen en cupcakes die we dan naar het verzorgingstehuis gaan brengen. Dat kun je misschien ook nog doen!’

‘Mmm’

‘En ga je wandelen met ze? Of lekker samen sporten in de tuin? Ik zie allemaal hele leuke beweeg filmpjes voorbijkomen!’

‘Gezien ja, leuk.’


Voor de ouders onder ons is dit waarschijnlijk een bekend gesprek. Er worden online veel tips gedeeld. Instructiefilmpjes, planningen en ideeën voor opdrachten die de kinderen dan kunnen uitvoeren. Of voor de thuiswerkers zonder kinderen, alle fitness, netflix en hoe-houd-je-contact-met-je-vrienden-in-quarantaine-tips. Terwijl de werkelijkheid toch anders is.

De kinderen zijn gemiddeld maar 2 uurtjes per dag met dat huiswerk bezig. Waarvan het grootste gedeelte online is en jij je zorgen maakt over de schermtijd van je kids. Terwijl je eigenlijk wil dat ze tijdens die ene belangrijke online meeting even stil zijn en naar dat scherm staren, maar ze hebben al zo lang op Gynzy kids gezeten dat je twijfelt of een uurtje Netflix niet te veel wordt.

Als je eindelijk met iedereen in de Google Hangout, Zoom meeting of Microsoft Teams zit, loopt het internet vast van die ene collega die nou net niet handig is met computers. Terwijl de meeting tijd doortikt en jou ik-ben-helemaal-zen-planning in de soep loopt. En natuurlijk begint de baby van je oververmoeide kantoorbuurman te huilen.

Natuurlijk blijf je positief, want het is even niet anders. We doen wat we kunnen. Je ademt in en uit en probeert de boel te redden door de rust bewaren. Maar ondertussen kook je van binnen en vraag je jezelf af hoe je dit de komende weken gaat doen. En natuurlijk moeten we dit allemaal relativeren, want als we denken aan de mensen in de zorg die nu 24/7 klaar staan om zieken op te vangen en te verzorgen dan stelt die quarantaine niet zo heel veel voor.

Herkenbaar?

Alle goed bedoelde tips, alle frustraties van thuiswerken en alleen of met je gezin op een paar vierkante meter de dagen doorbrengen en dat constante relativeren dat het altijd nog erger kan?

In een tijd als deze zijn we er bewust van dat dit de situatie is waarmee we moeten dealen. En we mogen blij zijn dat er zoveel hardwerkende mensen in de zorg werken en dat we nog gezond zijn! Maar deze situatie vraagt veel van ons. We moeten flexibel zijn in een periode van onzekerheid. Met man en macht proberen we ons leven weer ‘normaal’ te leven, terwijl er op dit moment nog maar weinig ‘normaal’ is. Daarom is het juist nu belangrijk om naast gezonde voeding en gezond bewegen te zorgen voor een gezonde geest. Dat we toelaten dat het af en toe allemaal frustrerend voelt, dat je soms even enorm mag balen en dat het gevoel van falen er echt is. Pas op de plaats en realiseren dat dit er is, dat is de manier om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Het is wat het is…

Gun jezelf eens de tijd om die gevoelens te uiten, om te accepteren dat ze er zijn. In deze onzekere tijd van thuis werken, wonen en leven wil ik 5x een uur coaching weggeven. In dat uur geef ik jou de ruimte om je gevoelens en gedachten te uiten, zonder oordeel luisteren naar jezelf. Vanuit daar begeleid ik je naar de toekomst en dat wat op dit moment, in deze situatie, haalbaar is voor jou. Wat haalbaar is bepaal jij en wat je gaat doen bepaal je zelf!

Géén tips, géén adviezen, want die zijn er al genoeg.  


Dus wil jij 1 uur gratis coaching ontvangen? Of wil jij dat uur geven aan iemand die dat verdient?

Stuur mij dan nu een bericht, de eerste 5 personen die reageren ontvangen 1 uur gratis coaching via videocall.