Lef!

Zo’n 4 weken geleden schreef ik een blog. Een blog die tot nu toe de website niet gehaald heeft. Waarom? Corona kwam tussendoor en dat wat ik toen schreef was niet meer relevant. Nu zijn we een aantal weken verder, hebben steeds meer mensen hun weg gevonden in het thuiswerken, thuislesgeven en thuis leven met of zonder elkaar en dat geldt ook voor mij.

Ik heb mijn structuur te pakken en vind de “thuis bubbel” waar ik met mijn gezin in zit ook wel lekker. Toch voel ik de behoefte om verder te gaan en mijn grenzen op te zoeken. En zo komt het thema van de nooit gedeelde blog weer terug in mijn leven.

Lef hebben, je angsten overwinnen en durven de stap te nemen!

Net voor de Corona-crisis heb ik twee ideeën op papier gezet en uitgewerkt tot twee projecten. Ik schreef toen het volgende:

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met twee projecten. En eigenlijk kan ik nog niet alles vertellen over de projecten, maar het voelt op dit moment als een kleine overwinning voor mij als ondernemer. Het is me gelukt om mijn creatieve uiteenlopende gedachten op papier te zetten en voor een degelijke onderbouwing te zorgen.

Mijn overwinning (het voelt alsof het al maanden geleden is) was het uitwerken van ideeën, dacht ik. Maar nadat ik vanmorgen in een meeting zat met een collega coach voelde ik dat er wat anders is gebeurd.

Al een jaar lang ben ik ondernemer, maar voelde het niet alsof ik iets aan het ondernemen was. Ik noem mezelf ook geen ondernemer. Eerder een coach of leerkracht met creatieve ideeën. Toch is er iets veranderd. Ik ben namelijk gaan ondernemen.

Ik heb de ideeën uitgewerkt, ben het projecten gaan noemen en ga ervoor zorgen dat deze projecten uitgevoerd gaan worden. Ik wil mijn angsten overwinnen, fouten maken, reflecteren, aanpassen en verbeteren zodat mijn projecten slagen. En dat ga ik doen door te ondernemen.

Tijdens de meeting met mijn collega coach hadden wij het over die angsten. Angsten die je belemmeren om te groeien. Soms is het dan nodig om te horen hoe een ander zijn angsten benoemd om je eigen angsten te (h)erkennen. En mijn angst om mijn creatieve ideeën uitwerken en te delen met anderen is groot. Mijn eigen bubbel was een goed excuus om er niet mee bezig te zijn, maar die bubbel heeft nu wel weer lang genoeg geduurd.

Ik ga uit mijn comfortzone, ik ga ondernemen en verder met de projecten die ik voor de Corona-crisis ben gestart, dus:

Houd je vast want er komen mooie dingen aan die ik met jullie ga delen!

Ben jij ook op zoek naar een manier om uit je eigen bubbel te kruipen? Wil jij jouw angsten overwinnen? Herken jij jezelf in mijn verhaal?

Eén coachingsgesprek kan je al helpen om je uit jouw bubbel te krijgen en in actie te komen!

Wie weet spreek ik je snel!