De trampoline

Je springt omhoog, komt naar beneden en de trampoline veert rustig mee. Hoe harder jij springt hoe meer het elastiek van de trampoline mee veert.

Het is een gegeven dat het elastiek mee veert. Een gezond elastiek houdt dit jaren vol. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat je de trampoline goed moet verzorgen. Afdekken tegen de weersomstandigheden, smeren wanneer je het piepen en kraken van de constructie hoort en regelmatig erop springen. Wanneer de trampoline minder gebruikt wordt merk je dat de vering harder wordt. Het soepele en flexibele van de vering vermindert waardoor er meer kapot kan gaan, de gebreken worden zichtbaar. Wil je jarenlang gebruik maken van de trampoline dan zal je er zorg voor moeten dragen.

Dit geldt ook voor je eigen leven, we gaan van ups naar downs net als de trampoline.

Eerder schreef ik al over de leerkuil, Theory U. De kuil zie je terugkomen in de vering bij het neerkomen op de trampoline. Spring je goed in die kuil dan zal je hoger eindigen in de lucht, maar zonder een kuil te creëren kom je niet omhoog. Je moet blijven springen, blijven leren en ontwikkelen.

De trampoline staat als metafoor voor onze persoonlijke ontwikkeling. We moeten goed voor onze trampoline zorgen en alleen door hem regelmatig te gebruiken blijft de vering soepel. Wat betekent dat als je regelmatig aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, de impact niet verwoestend is, maar je juist gezond houdt. In beweging blijven op een gezonde manier, bewust blijven van jouw persoonlijke ontwikkeling houdt je mentaal fit.

In een coachingstraject gaan we samen de leerkuil door, we laten jouw trampoline veren zodat je hoog kan eindigen. We houden het elastiek gespannen en flexibel zonder het te forceren.

even, zodat je alle weersomstandigheden en tegenslagen kan opvangen en weer soepel omhoog veert. Maak daarom nu een afspraak voor een gratis intake gesprek, dan gaan we samen kijken hoe we jouw trampoline het beste kunnen onderhouden!