To pump or to sneaker, that’s the question!

Ken je dat gevoel van de deur uitgaan op je pumps in een pantalon met een net bloesje en een strak jasje om erbij te horen, terwijl dit eigenlijk niet jouw stijl is? Je denkt dat je je zo sterker voelt, maar eigenlijk twijfel je alleen maar meer. Wat zou er gebeuren als je die pumps zou vervangen door een sneaker? Hoe voel jij je dan? Sterker? Zelfverzekerder? En hoe zien anderen jou op die sneakers? Wat straal je uit?

Zelf ben ik meer van de sneaker dan de pump, toch sta ik regelmatig voor de kast te twijfelen over wat ik aan moet trekken. Keuzes maken is niet een van mijn kwaliteiten, en al helemaal niet als het gaat om mijn kleding. Die eerste indruk die mensen van je hebben wordt toch gemaakt door wat ze zien. Nu is de vraag wat zien ze? Zijn dat de kleren die je aan hebt of is het de uitstraling die je hebt?

Uiteindelijk komen jouw kwaliteiten het beste naar voren wanneer je je zelfverzekerd voelt en zelfvertrouwen hebt. De kracht van zelfvertrouwen is meer waard dan de moeite die we doen om erbij te horen, want vanaf het moment dat jij voelt dat je jezelf kan zijn en andere dat accepteren zullen jouw kwaliteiten tot uiting komen.

Want waarom zou je ergens bij willen horen waar je niet jezelf kan zijn? Dan loop je op die ellendige pumps pijn te lijden, je wilt toch liever comfortabel kunnen huppelen op je sneakers?

Waarom blijven we dan toch zo twijfelen? Waarom blijft de keuze tussen pump en sneaker toch zo moeilijk?

Uiteindelijk gaat het om wie jij bent, wat zijn jouw kwaliteiten, waar gaat jouw zelfvertrouwen van groeien? In de meeste coachingstrajecten is zelfvertrouwen een groot thema, we lijken er allemaal mee bezig te zijn. Door elke coachingssessie aan een klein stukje te werken zie ik het zelfvertrouwen van mijn coachees groeien. Ze maken beroepskeuzes, voelen zich beter in relaties met anderen en zijn zelfverzekerder. Ze durven te kiezen voor hun sneakers en zijn aan het eind van het traject niet meer bang om huppelend de deur uit te gaan.  

Wil jij ook betere keuzes kunnen maken en meer zelfvertrouwen, zodat je weer huppelend op sneakers de deur uit gaat? Laten we dan snel starten, let’s go!