Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Laat ik mijn eerste blog van het nieuwe jaar starten als een sprookje, want na een jaar waarin Corona de boventoon voerde en onze doelen niet meer realistisch waren ben ik toe aan een verhaal dat eindigt met de woorden: …en ze leefde nog lang en gelukkig!

Helaas hebben wij geen invloed op het virus, we kunnen geen goede fee uitnodigen die de pandemie weg tovert of ervoor zorgt dat we met z’n allen 100 jaar slapen zodat we wakker kunnen worden in een wereld zonder Corona. Nee, die pompoen blijft een pompoen en de prins op het witte paard blijft die man waarvan je niet weet hoe zijn onderstel eruitziet, omdat je hem alleen nog maar via Zoom gesproken hebt. Nu zou ik verder kunnen gaan met de woorden ‘We moeten het loslaten’, maar loslaten vind ik nogal makkelijk gezegd.

Laten we dit jaar de pandemie anders vasthouden! Klinkt toch weer wat positiever, vind je ook niet? Anders vasthouden geeft ons de ruimte om te gaan denken in mogelijkheden.

Denk maar eens na, de wolf pakte alles aan om binnen te komen bij de zeven geitjes, hij zorgde er keer op keer voor dat hij zichzelf aanpaste om zo zijn doel te bereiken. En willen wij allemaal niet onze doelen bereiken? Of net dat ene geitje zijn dat zich verstopt in de klok?

Dus laten we het dit jaar nou eens anders vasthouden, we gaan de positieve energie opzoeken. Wat kunnen wel? Wij zijn de digitale generatie die weet hoe het is om in mogelijkheden te denken, laten we die krachten inzetten bij het stellen van doelen. En wees niet bang voor jou doelen, maak ze realistisch, haalbaar en meaningful. Zoek het randje op van wat haalbaar en spannend is, daag jezelf uit en geef jezelf de tijd.

En vergeet niet dat jij ook om hulp mag vragen, want jouw sprookje is de moeite waard om dit jaar te eindigen met;

….en ze leefde nog lang en gelukkig!

Hulp nodig? Laat mij weten wat jij nodig hebt, dan zorgen we er samen voor dat jij dit jaar jouw doelen gaat rocken!