Het buitenbeentje dat erbij hoort

Het gevoel van erbij horen is een oerbehoefte. Wij zijn sociale dieren en vanuit ons oerinstinct weten we samen meer overlevingskansen hebben dan wanneer we het alleen willen doen. Het aangaan van relaties zit diep van binnen en is van groot belang wanneer je op zoek bent naar geluk.

Wat betekent dat dan ‘erbij horen’?

Het gevoel van erbij horen zit in kleine en grote dingen. Je wordt geboren in een familie en groeit vaak op met vrienden, zelfs een paar goede vrienden kan genoeg zijn om je gelukkig te voelen. Het gaat dan wel om de diepe connectie, het onvoorwaardelijk klaar staan voor elkaar. Psycholoog Roy Baumeister stelt dat het niet uitmaakt of je een groep van 20 goede vrienden hebt of een groepje van 6 goede vrienden, het geluksgevoel blijft hetzelfde.

Roos Vonk constateert in haar onderzoek dat het gevoel van waardering krijgen en geaccepteerd worden door anderen voor veel mensen niet vanzelfsprekend is.

Geldt dit ook voor jou?

Acceptatie en waardering zit in de kleine dingen. Je wordt gezien en gehoord, je bent van belang en hebt aandeel in groepsprestaties en je ontvangt vertrouwen. Door de lange periode van lockdowns en thuiswerken is het samenzijn kleiner geworden, we zien elkaar minder en het nauwe samen werken, elkaars energie voelen, is haast verdwenen.

We hebben onze collega’s vooral via Zoom of Teams gesproken, wat ook een voordeel kan zijn, want overleg heeft vaak meer focus. Maar de onderliggende verbanden tussen mensen haal je hier niet uit. Zeg je wel echt hoe je tegen onderwerpen of afspraken aankijkt of laat je jouw mening achterwege tijdens zo’n online vergadering?

Jezelf zijn en jezelf durven laten horen is nu zo belangrijk, maar ook het gezien worden door anderen en de waardering krijgen voor het werk dat je doet is net zo belangrijk. De wisselwerking tussen die twee vraagt vaak om extra aandacht.

In coachingstrajecten focussen we op persoonlijk leiderschap. We kijken naar jouw kernwaarden, wat je drijft en welke doelen jij wil bereiken. Door hier een helder beeld van te krijgen kunnen we gericht samenwerken aan het gewenste gedrag dat leidt tot het bereiken van jouw doelen!

Dus wil je die waardering krijgen en wil je jouw doelen behalen moet je jouw manier vinden om jezelf te laten zien. En daarmee bedoel ik echt JOUW manier! Als jij niet degene bent die op een kratje gaat staan en je mening verkondigd, dan is dat zeker niet wat jij moet doen, maar in een klein groepje vertellen waar jij voor staat is ook een manier van jezelf laten zien.

Het is tijd om te SHINEN!

Dus voel jij je dat buitenbeentje dat erbij hoort dan is het nu jouw tijd om te shinen. In een coachingstraject gericht op persoonlijk leiderschap leer je meer van jezelf te laten zien, mag je trots zijn op waar je voor staat en weet je welke personen jij om je heen wil hebben die je accepteren, waarderen voor wie jij bent en ondersteunen waar je voor staat. Je ontwikkelt je eigen unieke ik een plek te geven in een wereld vol eigen unieke ikken!

Laat je gegevens hieronder achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier Vera Gulickx