Help! Wil ik gecoacht worden?

Tja, dat is een vraag die jij het best zelf kan beantwoorden. Gelukkig kan ik je wel een beeld geven van wat coachen inhoudt en wat een samenwerking met een coach je oplevert.

Laten we beginnen bij het begin, een coach is geen therapeut of psycholoog, er is helemaal niks aan de hand met mensen die gaan samenwerken met een coach. Een coach maakt je dus niet beter als je ziek bent of behandelt je voor bepaalde stoornissen. Een transformationeel coach zoals ik begeleid je in jouw persoonlijke ontwikkeling. Mensen die de hulp van een coach inschakelen voelen dat ze op bepaalde gebieden in hun leven, persoonlijk, zakelijk of een combinatie van beide, willen groeien. Doordat ze bijvoorbeeld zichzelf belemmeren in het behalen van de doelen die ze voor zichzelf stellen. Die belemmeringen zijn vaak overtuigingen ontstaan door gebeurtenissen uit het verleden waar we sterke gevoelens bij hebben die er nu voor zorgen dat we bepaald gedrag laten zien. Gedrag dat niet bijdraagt aan het behalen van die doelen.

Om jullie een voorbeeld te geven. Ik heb ADD, iets wat mij vroeger enorm heeft belemmerd. Onbewust ontving ik de boodschap dat ik nooit normaal kon doen. Bij mij moest altijd alles anders en meestal was dat een hoop onhandigheid. Hierdoor heb ik heel erg de drang gevoelt om me aan te passen aan het “normale”, what ever that may be… Ik wilde zo graag mee in alles, dat ik over mijn eigen grenzen ging.

Altijd denken dat je iets moet kunnen, terwijl je het zo moeilijk vindt. Zo vind ik het reizen met de trein naar plaatsen die ik niet ken verschrikkelijk. Ik kan er niet tegen als ik niet weet wat ik kan verwachten en wat er van mij verwacht wordt. Vroeger ging ik gewoon door in de hoop dat het allemaal wel meeviel of goed uit zou pakken. Dat zorgde voor veel stress en extreme woede aanvallen. Tijdens meerdere coachingsessies heb ik hierover gepraat.

De lading van de woorden en de overtuiging dat ik niet normaal was hebben enorme impact op mij gehad. Door hierover te praten ben ik bewust geworden dat de overtuiging ‘Ik moet gewoon doen, want dat is wat andere van mij verwachten’ niet het gewenste resultaat opleverde,  kon ik de verantwoordelijkheid nemen om mijn gedrag te veranderen. Ik heb geleerd veel meer te luisteren naar mijn gevoel, mijn intuïtie en uit te spreken wat er op dat moment in mij omgaat. In plaats van me te vormen naar anderen ben ik mijn eigen gevoelens gaan uiten. Hierdoor voel ik me relaxter en ben ik zelfverzekerder geworden. Ik mag mezelf zijn en mag aangeven waarom ik iets niet wil doen of spannend vindt.

Mijn zelfvertrouwen is door de coaching gegroeid en ik heb stappen gemaakt waarvan ik nooit had durven dromen dat ik ze kon maken. Zoals een eigen coachingspraktijk!

Dus wat kan coaching jouw brengen?

Dat ligt eraan waar je naar op zoek bent. Ben je er klaar voor om uit te zoeken wat jou belemmerd, welke overtuigingen jouw persoonlijke ontwikkeling in de weg staan?

Als je daar volmondig ja op zegt dan ben jij klaar om de wereld van coaching te betreden!

Je gaat jezelf opnieuw ontdekken, leert jouw kwaliteiten in te zetten om het gewenste resultaat te bereiken en gaat samen met jouw coach doelgericht aan de slag. Jij bepaalt waar je naartoe wil en de coach begeleid je op dit pad. Je krijgt meer zelfvertrouwen, gaat je eigen keuzes maken en volgt daarmee jouw hart!

Ben je benieuwd of ik jouw coach kan zijn? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!