Nieuw jaar, nieuwe doelen!

De eerste maand van 2019 zit er weer bijna op. Hoe ben jij gestart? Welke goede voornemens heb jij? Welke doelen heb je dit jaar?

 

 

Doelgericht werken lijkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk vaak lastig. Tijdens de coaching maak ik gebruik van een Master Goal. Hierin omschrijf je zo specifiek mogelijk jouw toekomst beeld. Je stelt doelen, concrete doelen die haalbaar zijn binnen een bepaalde tijd en waar je op aangesproken mag worden.

Het concreet maken van doelen maakt dat ze haalbaar worden. Een helder beeld hebben van de situatie en aan de hand daarvan een plan maken helpt jou bij het bereiken van die doelen.

Een doel als ‘Ik wil beter plannen’ kan een doel zijn, maar is nog vaag. Wat is beter plannen? Wanneer is het voor jou goed gepland? Wanneer ben jij tevreden? Wat doe je dan? Tijdens de coaching stel ik vragen om het doel helder te krijgen zodat jij na de coaching met jouw doel aan de slag kan gaan. Zo kan het doel ‘Ik wil beter plannen’ voor iedereen een andere invulling krijgen. Die invulling maakt een haalbaar doel.

Als coach ben ik een stok achter de deur, een luisterend oor en een moment van reflectie. De vragen die ik stel tijdens de coaching zorgen ervoor dat het doel of beeld dat je hebt helder wordt. Ik zorg ervoor dat voor jou de weg vrij is voor een doelgerichte aanpak, focus op hetgeen dat je wil bereiken.

Jij bent degene die de doelen gaat bereiken vanuit je eigen kunnen, jij hebt alle tools in handen om dat te laten slagen en daar heb ik alle vertrouwen in!